Större är inte alltid bättre, om vi talar om vitamin D. en ny studie från Danmark finner att högre nivåer av D-vitamin i blodet är förknippat med en ökad risk för att utveckla vissa typer av cancer, men minskar också risken för andra. I synnerhet, har forskare funnit att höga nivåer av D-vitamin var associerade med en ökad risk för huden, prostatacancer och cancer i blodet och minska risken för lungcancer. Studien visade att endast en länk, inte kan bevisa att höga nivåer av D-vitamin för att orsaka eller för att hindra vissa typer av cancer. Studier för att bestämma den exakta orsaken till dessa motsägelsefulla effekt på risk för cancer. Men forskarna hoppas att resultaten, för att dra uppmärksamhet till det faktum att höga nivåer av D-vitamin, är inte alltid bra. Fram till nu, de flesta studier om D-vitamin och cancer har varit fokuserade på effekten av låga vitamin D-nivåer, säger leda studie Författare Dr. Julie FIE Vojdeman, Institutionen för klinisk biokemi Bispebjerg hospital, Frederiksberg, Köpenhamn, Danmark. [10 saker att göra och inte göra för att minska risken för cancer]

Dietary SupplementMänniskor intrycket att du kan äta alla [D-vitamin] de vill, utan problem”, säger Vojdeman, sa till Live Science. “Men, vet inte riktigt, kan vara skadliga på lång sikt, användning av höga doser [av vitamin D] om du inte har ett tillstånd av låg nivå av blod”. Sa Vojdeman det behövs mer forskning om sambandet mellan höga nivåer av D-vitamin och cancer. Resultaten av studien presenterades måndag (16 April) vid American Association for cancer research möte i Chicago, och tills publicerade i referee-granskad tidskrift.

För studien har forskarna analyserat data från mer än 200 000 människor som bor i huvudstaden Region (en region i Östra delen av Danmark), som var i blodet av D-vitamin, den uppmätta nivåer i April månad 2004. och i januari 2010. (I synnerhet forskarna undersökte nivåerna av 25OH vitamin D eller 25-hydroxyvitamin D, en metabolit av vitamin a, som används som ett medel till dess nivå i kroppen). Ingen av deltagarna som diagnostiserats med cancer i sin D-vitamin test. Deltagarna följdes i 10 år. Medianvärdet av vitamin D var cirka 50 nanomoles per liter (nmol/L). Normal nivå är 50 till 125 nmol/l (eller 20 till 50 nanogram/ml), enligt national institutes of health office av kosttillskott.

Under studiens uppföljningstid, mer än 18.000 människor i studie diagnostiserades med cancer. Studien visade att var 10 nmol/L ökning av nivåerna i blodet av D-vitamin var associerat med 9 procent ökad risk för cancer i huden, en 10-procentig ökning av risken för melanom, ökar med 5% i risk för prostatacancer och en 3-procentig ökning av risken för cancer i blodet. Men varje 10 nmol/L ökning av D-vitamin i blodet är också associerade med en 5% minskning av risken för lungcancer. Studien var inte utformad för att undersöka system av dessa relationer, Vojdeman, sade han. Men en möjlighet är att en högre risk att drabbas av hudcancer i samband med exponering för solen folkmusik. (Den mänskliga kroppen producerar D-vitamin när den utsätts för solljus, men för mycket sol kan orsaka hudcancer.) Men som sagt Vojdeman studie där data om skydd av deltagarna i solen.

Vissa studier har också visat att den aktiva metabolit av vitamin D, och kallas kalcitriol, har immunosuppressiva effekter på dämpning kan också ses i vissa typer av cancer, sade Vojdeman. Så, “i teorin, höga nivåer av vitamin D kan vara en långsam respons av lagstiftningen”, som är associerad med cancer, sade Vojdeman. Hon betonade dock att denna idé “vid tillfället, rent spekulativa”. I motsats, laboratorieartiklar av glas, kalcitriol har också visat sig motverka effekterna av Rökning på vilken typ av lungcancer celler, vilket kan förklara samband med en minskad risk för lungcancer. Men, återigen, denna idé är i behov av ytterligare studier. I slutändan, är det nödvändigt att genomföra ytterligare forskning om effekterna av höga nivåer … av D-vitamin på cancer på ett mekaniskt nivå,” sade Vojdeman.

Detta beror på att den mänskliga kroppen inte producerar tillräckligt av dem, eller inte producerar alls. Varje kropp har olika behov av vitaminer. Till exempel, människor bör äta C-vitamin, eller askorbinsyra, men hundar finns inte. Hundar är inte att producera eller syntetisera tillräckligt med c-vitamin för deras personliga bruk, men människor kan inte. Människor måste få mer D-vitamin från direkt solljus, eftersom det inte finns i tillräckligt stora mängder i mat. Dock den mänskliga kroppen kan syntetisera det i ljuset av solen. Olika vitaminer har olika roller och behövs i olika mängder. Den här artikeln förklarar vad vitaminer är, varför de fungerar, och vilka livsmedel som ger varje. Länk för mer information om alla typer av vitaminer.

Kostrekommendationer i USA i 2015-2020 fokus på kosten som är det bästa sättet att få tillräckligt med näringsämnen för att hälsa. Vitaminer måste erhållas först och främst av en varierad och balanserad kost med mycket frukt och grönsaker. Dock, i vissa fall, berikade livsmedel och kosttillskott kan vara indicerat. Läkaren kan rekommendera vitamin som kosttillskott för människor med vissa villkor, under graviditeten, eller för dem som är på en strikt diet. De som tar kosttillskott bör se till att inte överskrida den maximala dosen på grund av hälsoproblem som de kan orsaka. Vissa läkemedel kan interagera med vitamin, kosttillskott, också, så det är viktigt att tala med din läkare innan du använder kosttillskott.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *