Oftast marknadsförs som ett säkert alternativ till vanliga cigaretter, men ny forskning visar att e-cigaretter kan fortfarande utgöra ett allvarligt hot mot hälsan hos människor som är i besittning av e-cigarett. Forskare föreslår att elektroniska cigaretter kan öka risken för cancer och hjärtsjukdomar. Forskare från New York university of medicine i new York fann att möss som utsätts för e-cigaratte (e-cigaretter) är ett par av erfarna DNA-skador i lungorna, urinblåsan och hjärtat, vilket kan öka risken för cancer och hjärtsjukdomar. Sådana skador finns och vuxit i mänskliga celler av lungcancer och cancer i urinblåsan som utsätts för e-cigarett ånga som uppgår till 10 år. Co-författare av månen-shong Tang, Ministeriet för miljö och medicin vid new York University of medicine, och hans medarbetare har nyligen redovisat sina resultat i tidskriften proceedings of the Academy of Sciences.

Stop SmokingElektroniska cigaretter, även känd som e-cigaretter har vuxit i popularitet under de senaste åren, särskilt bland ungdomar och unga vuxna. Enligt centers for disease control and prevention zabolevania (CDC), mer än 2 miljoner elever i gymnasieskolor i rapporten, Usa används e-cigaretter de senaste 30 dagarna. Elektroniska cigaretter har inte godkänts av food and drug administration i USA (FDA) för rökavvänjning, efter preventive services task force, Usa har kommit till slutsatsen att det finns “tillräckliga bevis för att rekommendera för eller mot [deras] använda för att sluta Röka.” Men, studier har visat att över 80% av rökarna anser att elektroniska cigaretter kan hjälpa dem att sluta Röka, och mer än 97 procent anser att batteridrivna enheter som kan bidra till att minska användningen av traditionella tobaksprodukter. Rökning är idag den största förebyggbara orsaken till cancer. Genom många år av forskning, samband mellan Rökning och cancer är mycket tydliga. Röken är mer än 1: 4 dödsfall i cancer i italien och 3 i 20 fall av cancer.

Den goda nyheten är att många av dessa dödsfall kan förhindras genom att undvika tobak. Tala med din läkare eller apotekspersonal, eller besök Rökfria NSA (extern länk) sidor av gratis rådgivning och stöd för att ge dig den bästa chansen av att sluta Röka. Vilka är de typer av cancer som orsakas av Rökning? De kemikalier i cigarettrök in i blodet och kan då påverka hela kroppen. Därför är Rökning orsaken till många sjukdomar, inklusive minst 15 olika typer av cancer, hjärtsjukdomar och olika lungsjukdomar. Infographic som visar att cancer orsakas av Rökning. Rökning orsakar cirka 7 av 10 fall av lungcancer i storbritannien. Överlevnad lungcancer är en av de lägsta bland all cancer och är den vanligaste orsaken till dödsfall i cancer i storbritannien.
Rökning ökar också risken för minst 14 andra typer av cancer, bland annat cancer i mun, struphuvud (övre halsen), näsa och bihålor, larynx (struphuvudet), esofagus (matstrupen eller livsmedel pipe), lever, bukspottkörtel, magsäck, njurar, tarmar, äggstockar, urinblåsan, livmoderhalsen och vissa typer av leukemi Rökning kan öka risken för att utveckla bröstcancer, men någon ökning av risken kan minskas. Mer detaljerad information om olika typer av cancer. Vad som påverkar risken för att utveckla cancer från Rök? Rökare har en mycket högre risk för lungcancer än icke-rökare, oavsett vilken typ av rökning. Det finns inget sådant som ett säkert sätt att använda tobak. Filter och låg tjärhalt cigaretter, skillnaden är liten, risk för lungcancer jämfört med rökning genomsnittliga cigaretter. Detta kan bero på att rökare tenderar att ändra läge på bränn för att tillfredsställa min törst för nikotin, till exempel, med djupare bloss eller röker fler cigaretter.
Ju fler cigaretter man röker per dag, desto större risk för cancer. Om du inte kan sluta, för att minska antalet rökta cigaretter per dag kan vara ett bra första steg.

Ens bakgrund eller sociala Rökning kan skada din hälsa, så fortsätta att försöka tills det tar stopp. Forskare har upptäckt att det antal år som du spenderar Rökning påverkar risken för att utveckla cancer, ännu mer än antalet rökta cigaretter per dag. Till exempel, Röka ett paket om dagen för 40 år är mer farligt än att Röka två paket om dagen i 20 år. Den allvarligaste skadliga effekterna av Rökning kan inte hävas genom att leda en hälsosam livsstil, hur att hålla sig i form och äta rätt. Det bästa sättet att minska risken är att helt sluta Röka.

Hur Rökning orsakar cancer? Främst att Rökning orsakar cancer, skada arvsmassan, inklusive den viktiga gener som skyddar oss från cancer. Många av kemikalierna i cigaretter har visat sig orsaka DNA-skador, inklusive bensen, polonium-210, bens(a)pyren och nitrosaminer. Detta är dåliga nyheter, men har gjort värre än andra kemikalier i cigaretter. Till exempel, krom, vilket gör att gifter som bens(a)pyren för att hålla de starka DNA, vilket ökar risken för allvarliga skador. Och kemikalier som arsenik och Nickel störa sätt att reparera skadat DNA. Detta gör det också mer troligt att de skadade cellerna i slutet förvandlas till cancer.

Rökare inte klarar av med giftiga kemikalier jämfört med friska människor, lungor och blod. De kemikalier i cigarettrök gör det svårare för rökare att neutralisera och ta bort gifter och kan göra deras immunförsvar blir mindre effektiv. Hur lång tid tar det för Rökning orsakar cancer? Det tar vanligtvis många år eller årtionden, DNA-skador, Rökning orsakar cancer. Våra kroppar är konstruerade för att hantera en liten mängd av skada, men det är svårt för kroppen att hantera mängden skadliga kemikalier i tobaksrök. Varje cigarett kan leda till skador på DNA i olika lungceller, men ackumuleringen av skador i samma rum, som kan leda till cancer. Studier har dock visat att för varje 15 rökta cigaretter, det är en förändring i DNA som kan orsaka en cell för att bli cancerceller. Så det är bäst att sluta Röka innan dess.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *